Leidje Witte

LeidjeLeidje Witte is naar eigen zeggen verliefd geworden op familiebedrijven, nadat ze partner werd bij het Opvolginghuys. ‘Familiebedrijven zijn ondernemend, maar houden altijd de lange termijn voor ogen; ze denken en werken duurzaam.’ Leidje noemt haar grootste kracht haar rugzak. Ze was leidinggevende op een meao. Ze werd managementconsultant en trainer bij een trainingsinstituut. En, na nog een hbo-diploma, werd ze in 1999 zelfstandig trainer en coach. Ze werkt veel in het onderwijsveld en voor de landelijke overheid en sinds zeven jaar voor familiebedrijven.

De taak van Leidje bij het Opvolgingshuys is in eerste instantie om de onbewuste patronen binnen de familie en binnen het bedrijf boven water te krijgen. Door negatieve onbewuste patronen kan een uiteindelijke opvolging namelijk in het geding komen. Maar nog belangrijker: deze patronen kunnen ervoor zorgen dat familiebanden beschadigd raken.

Daarnaast staat Leidje met name de opvolgers bij. ‘Ik coach vaardigheden, hierbij maak ik gebruik van mijn kennis van managementontwikkeling en kwaliteitsbeoordeling. Dat combineer ik altijd met coaching van het bewustzijn. Een opvolger krijgt immers een nieuwe rol, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook binnen het gezin en binnen de familie.’