René Scholten

ReneRené Scholten is een adviseur en ondernemer in hart en nieren. Heel even heeft hij een carrière bij De Bank overwogen, maar uiteindelijk is hij toch accountancy gaan studeren om daarna aan de slag te gaan als jongste bediende bij Ten Kate Huizinga Accountants en Belastingsadviseurs.

Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en is René directeur-aandeelhouder van Ten Kate Huizinga. Natuurlijk heeft hij weleens gekeken of het gras ergens anders groener is, sterker nog: ieder jaar in de herfst maakt hij opnieuw de balans op. Hij stelt zichzelf dan de vragen: zit er nog genoeg uitdaging in mijn werk en kan ik nog nieuwe dingen leren. Het antwoord op beide vragen is al ruim twee decennia ja. Als adviseur en ondernemer heeft hij de laatste jaren vele familiebedrijf-overdrachten begeleid.

In 2012 heeft René zich aangesloten bij het Opvolgingshuys. Hij complementeerde het netwerk van kennis en ervaring die volgens hen nodig is om een familieopvolging in goede banen te leiden. Familieopvolging zegt hij, omvat zoveel meer dan een technische bedrijfsopvolging. Er komen veel emotionele aspecten bij kijken en je hebt ervaring en senioriteit nodig om die aspecten als een positieve katalysator te gebruiken. Bij het Opvolgingshuys vervult René de rol als sparringpartner voor de DGA of de opvolger. ‘Mijn uitdaging is een familiebedrijf blijvend te laten blinken.’