Secretariaat: Mirjam de Vries

MirjamEen dienstverband van 27 jaar, en de teller loopt: Mirjam de Vries (1968) vierde twee jaar geleden haar zilveren jubileum bij Zwart Mul Groep. ‘Mijn ouders hadden een slagerij waar meneer Mul geregeld kwam. Op een dag zei mijn vader dat ik maar bij meneer Mul moest solliciteren. Ik wist niet wat ik op een accountantskantoor moest doen, maar ik solliciteerde toch voor mijn vader en kwam op gesprek bij Siebe. Meneer Mul zelf had tegen Siebe gezegd dat hij mij moest aannemen, omdat ik zo aardig ben, maar dat vond Siebe helemaal geen goede reden. Het eerste gesprek verliep dus niet zo soepel.’

Al snel zag Siebe de meerwaarde van Mirjam en ervoer Mirjam dat het werk op een accountantskantoor heel uitdagend is. Twee jaar later begon Siebe voor zichzelf en nam hij een persoon aan: Mirjam de Vries.

Mirjam begon bij Zwart Mul op het sectretariaat, inmiddels is ze het manusje-van-alles. Ze is trots op die geuzenaam. Mirjam heeft dezelfde functie bij het Opvolgingshuys. ‘De families komen als eerste bij mij terecht: ik maak afspraken, zorg voor de informatievoorziening en begeleiding.’ De Vries is erg onder de indruk van het Opvolgingshuys. ‘Ik vind de constructie heel boeiend. Ik zie dat de vier elkaar echt aanvullen. In mijn contact met de families, hoor ik heel veel positieve verhalen over de werkwijze van Siebe, RenĂ©, Hans en Leidje.’